Kolem světa

Minulý týden jeli skauti oddílu 19 vlakem do Tábora. Odjeli z Příbrami a přestupovali v Písku. Skauti jsou rozdělení do dvou skupin: Delfíni🐬 a Bobři.Budu vám to vyprávět z pohledu bobrů.

Hned co skauti dojeli do Tábora, tak dostali úkol najít  podle mapy klubovnu.  První kdo se tam dostali, byli bobři. Při plnění tohoto úkolu je zasáhla obří bouřka.

Druhý den jsme šli do muzea a naštěstí  vstup byl zadarmo,  ale kvůli fotkám do časopisu jsem si koupil povolení na focení za 20 kč „zvuky bolestí,, ale stálo to zato. Na začátku byl film o Táboře a potom byla velká exkurze. Prohlédli jsme si komiksy,  ukázky zbraní a film o drakovi. Bylo tam i velké podzemí, které dřív sloužilo jako cesty ven z města, kdyby byl nějaký požár.

K obědu byli párky a potom jsme šli plnit další úkol. Šlo o to, že jsme dostali mapu a měli jsme se vyfotit na určitých místech v Táboře.

A potom byla skautská pouť, kterou pořádali místní skauti. Večer jsme pomohli táborským skautům s úklidem a potom se k večeři vařili noky. Poslední den se předali skautům odměny a jelo se domů.

                 

             

    

Výprava byla super a hodnotím ji 11 pásek od Jana Žižky z 10.