Drážďany

V úterý 3. prosince němčináři z naší školy navštívili Drážďany. O tento výlet byl opravdu velký zájem, a proto se na všechny nedostalo. Z učitelů jeli p. Kleindienstová, p. Vohradská a p. ředitel. Mimo dětí a učitelů jela ještě paní kuchařka a paní vedoucí školní jídelny.

Odjezd byl v 7:00 od školy. Jeli jsme moderním autobusem Iveco Crossway line 12M, který byl pohodlný, takže cesta s ním by ubíhala, jenže hned na Mníšku pod Brdy jsme chytli kolonu, jenž nás zdržela asi půl hodiny. Ve Velké Chuchli byla kolona také, avšak je zde namalovaný buspruh, takže jí p. řidič předjel. Po projetí Prahou ubíhala cesta rychle.

Jakmile jsme dorazili na místo – tedy do Drážďan, následovala cesta kolem tamních památek, kde nám vybraní žáci řekli pár zajímavostí. Pak náš výlet pokračoval na náměstí Altmarkt, kde byly pravé vánoční trhy. My zde měli hodinový rozchod. Byla tu spousta vůní, které přímo vybízely k ochutnání dobrot (samozřejmě za peníze).

Dále jsme šli do obchodního centra, kde čekalo pro spoustu dětí hlavní lákadlo – Primark. Avšak byla tu spousta jiných obchodů, takže se každý zabavil. Po dvou hodinách jsme se sešli před budovou, a náš výlet se pomalu blížil ke konci.

Ale ještě jsme přejeli autobusem do hypermarketu Real, kde nám bylo umožněno si ještě nakoupit. Měli zde například 500g Nutelly jen za 1.79€, v přepočtu asi za 45Kč. I pan řidič si nakoupil a to sardinky.

No,  a náš výlet pomalu končil, my nasedli do autobusu a za dvě hodiny už nastal opravdu konec. Tento výlet jsem si hodně užil a těším se na příští ročník.