V novém školním roce se pokusíme zase být s vámi

Celý minulý školní rok byl úplně jiný než kdykoliv předtím. Na podzim jsme se stále ještě snažili přinášet informace o dění na půdě školy. Poté co nás definitivně zavřeli, jsme se naplno věnovali distanční výuce a většinu času opravdu trávili pouze doma. Rok před tím jsme se snažili přinášet příspěvky o tom, co děláte a jak tento čas trávíte. Letos jsme na to tak nějak neměli sílu, protože čím víc jsme všichni trávili čas v ICT světě, tím víc jsme chtěli být se svými kamarády, chodit si jen tak ven, jezdit na výlety a občas něco zažít.

V březnu jsme se alespoň trochu rozhýbali, protože na cestě z kuchyně, která se ve většině rodin stala středobodem veškerého dění, do pokojíčků k počítačům a televizím se moc neproběhnete. Díky celoškolní soutěži ve sbírání kroků většina z nás navštívila zajímavá zákoutí Příbrami a jejího okolí, kam se vždycky chtěla podívat, ale nebyl čas. A fajn bylo, že občas jste na těchto místech potkali někoho ze školy, koho jste vážně dlouho neviděli.

Protože se nám před loňskými vánocemi podařilo  zdárně dokončit projekt „Participativního rozpočtu“, jeho vítězné návrhy byly v rámci možností realizovány. Po znovuotevření škol si většina z nás mohla vyzkoušet venkovní učebnu u tělocvičny. Hlavně ve slunečných dnech v červnu ji naši žáci i učitelé rádi využívali, také proto že zde jsme se mohli opravdu nadechnout …